Ship O’Hoy og velkommen om bord!

Hver dag siden 1893 har Hurtigruten seilt langs Norges kyst og gitt passasjerer uforglemmelige opplevelser. For snaut to måneder siden steg Foodback om bord. Hurtigruten har 16 skip som seiler fra Svalbard i nord til Antarktis i sør. De er et fremtidsrettet og innovativt selskap som oppgraderer flere skip til batteri og gass, og som tar et oppgjør med plastproblematikken i havet.

Maten seiler ikke sin egen sjø

Mat er en veldig viktig del av reisen og gjestenes tilbakemelding er i fokus. Med foodback kan gjesten gi tilbakemelding på måltidopplevelsen på en enkel måte, og Hurtigruten kan fortsette å gi uforglemmelige opplevelser om bord. Enten du er med på den klassiske rundturen eller drar på oppdagelsestur til de arktiske øyer. I over 100 år har Hurtigruten vært riksvei nummer 1 og ingen tvil om at de ønsker å holde stø kurs om å være nummer 1 på service og mat. Blant flotte fjell og inni lange fjorder i spektakulær natur, her er det bare snakk om å finne din reise, ta turen og nyte opplevelsen.

Vi har nylig startet samarbeidet med Foodback. Vårt formål er å få kunnskap om leveransen som tilrettelegger for en positiv utvikling på kort og lang sikt. Det er ingen tvil om at Foodback gir et forventet antall svar, med gode dashboards setter det driften om bord på skipene, samt ledelsen på land i posisjon til å utvikle våre konsepter, og sikre vår produktleveranse. Magne Jacobsen, VP Hotel Operations.

Litt hjemme selv om man er borte

Sist uke lanserte vi støtte for 4 nye språk, blant annet tysk og kinesisk. Hurtigruten vil være en av de første kundene som tar i bruk denne støtten, og det med god grunn. Om bord skipene høres blant annet norsk, svensk, engelsk, tysk og kinesisk. Enn så lenge er det høyest andel norsk og tysk, men i 2017 rettet Hurtigruten enda mer fokus mot det kinesiske markedet hvor språk er en viktig faktor. I Foodback er vi opptatt av kvantitet og kvalitet, og sjansen for at en gjest gir tilbakemelding øker betraktelig om de får spørsmålene servert på sitt eget språk. Det handler om å føle seg litt hjemme, selv om man er borte.

Bilde: Hurtigruten 

Fornøyde gjester

Alt dreier seg om fornøyde gjester. De får servert en uforglemmelig opplevelse samtidig som de får mulighet til å uttrykk sin begeistring og gi tilbakemelding.

Great service and tranquil with other worldly scenery. We are from the USA so experienced with beef dishes. The aged beef we were served was perfectly prepared. Spectacular in fact. We had the Scavino Barolo suggested by the head waiter was …. spot on. Thanks for a memorable evening. Anonym gjest, juni 2018

Med foodback kan din restaurant også være rigget for å ta i mot tilbakemelding fra gjester på en enkel, strukturert og god måte. Og med flere språk er det bare å si velkommen til alle turistene.