Det er ikke galt å tjene penger

Gjesteblogg av Kai Victor Hansen

Gjesten blir litt glemt og hva skjer da?

Det hender innimellom at du som gjest blir litt glemt av servitørene. Det kan sikkert være mange grunner til det, men ingen er akseptable i forhold til gjesten sin opplevelse av god service. Det er en kjensgjerning at kun 5 av 100 misfornøyde gjester tar seg tid til å klage. Det vil si at 95 gjester forlater restauranten uten å fortelle om hva som var galt. Dette skaper irritasjon blant gjestene, og er vanskelig for ledelsen på restauranter å oppdage. Resultatet kan bli at omsetningen svikter på enkelte dager/tider av restauranten sin åpningstid.

Det er ikke galt å tjene penger…

Alle har nok opplevd situasjonen at fire venner er ute for å kose seg med en bedre middag, og til forretten blir en flaske vin bestilt. Vinen er god og smaker utmerket, men så kom aldri servitøren tilbake for å høre om selskapet ønsket en flaske til av den gode vinen eller noe annet. Servicen faller igjennom, og en ekstra flaske vin som kunne vært solgt ble ikke det. Som en god kollega av meg ofte sier: «Det er ikke galt å tjene penger.»

Ikke la betalingen stjele fokus fra måltidsopplevelsen

Det er nok mange som har opplevd forskjellige situasjoner når regningen skal betales etter et herlig måltid. Første utfordring kan være å få øyekontakt med servitøren, og få signalisert at du vil betale. Det kan ta sin tid, og når regningen kommer så ønsker selskapet å dele opp regningen. I slike situasjoner har jeg opplevd at servitøren pent spør om noen har kalkulator, og kundene må selv dele opp regningen, og sakte men sikkert forsvinner opplevelsen av det gode måltidet. Igjen sitter gjestene med minner om betalingen istedenfor den gode måltidsopplevelsen som de har hatt. Foodback har løst dette på en elegant måte ved å la betaling, splitting og tipsing gli naturlig sammen med tilbakemelding fra gjesten. På den måten får alle rundt bordet betalt, gitt sin tips, og kan forlate restauranten med den gode måltidsopplevelsen friskt i minne. Restauranten sitter igjen med frigitt tid for servitøren, og en fersk tilbakemelding fra gjestene som så kan brukes til hele veien å finjustere konseptet, og holde gjestene fornøyd.

Foodback har samarbeidet tett med Kai Victor for å utforme et standard sett med kategorier og spørsmål som avdekker hvordan restaurantgjester opplever hele måltidet, fra velkomst, betaling og til de forlater lokalet.

OM FOODBACK

Foodback er fremtidens måte å samle tilbakemeldinger på. Mens de andre løsningene på markedet gir deg et verktøy du må bruke masse tid på å konfigurere og følge opp, så tilbyr Foodback en solid alt-i-ett løsning:

  • Responsrate på over 90%
  • Over 50 ferdige spørsmål forankret i forskning
  • Raskt og enkelt for både gjest og servitør
  • Superenkel Vipps-betaling med splitt regning
  • Helsides digital annonse som vises til alle dine gjester
  • Smart og kraftig analyseverktøy, tilgjengelig på alle enheter

Les mer om Foodback

OM FORFATTEREN

Kai Victor Hansen

Førsteamanuensis i Restaurantledelse og Måltidsforskning
Norsk hotellhøgskole ved UiS

Kai Victor forsker på utvikling av metoder for å avdekke forbrukerne sine oppfatninger av produkter og tjenester. Et annet område er kunders måltidsopplevelser på ulike spisesteder, og avdekke forbedringspotensiale og ved det forbedre lønnsomheten.

Flere blogger

Interessert i en demo for din restaurant?