Vi fortsetter der vi slapp i forrige blogg, og har nå kommet til region Bergen, i prosjektet sammen med De Historiske og Innovasjon Norge.

Det er mye med Foodback som knytter oss til Bergen. De Historiske har hovedkontor der, og teknologisjefen vår kommer derfra. I Bergen stiller De Historiske med en restaurantgruppe kalt De Bergenske, som har flere spennende spisesteder i Bergen. De har en god variasjon i størrelse og konsept, som gjør at vi får et godt testgrunnlag i prosjektet vårt. Vi har hatt flere workshops med restaurantsjefene og de ansatte til disse restaurantene, hvor vi har hentet mye nyttig erfaring vi har tatt med oss inn i videreutviklingen av konseptet vårt.

Under kan dere lese mer om hver av disse restaurantene. Vi anbefaler selvsagt alle i Bergen til å besøke disse restaurantene, og legge igjen en dønn ærlig tilbakemelding når dere får regningen Foodback-mappen etter måltidet 🙂

 

Altona: Mat og vin i 400 år gamle omgivelser

Altona tilbyr en av Norges største vinkjellere og velsmakende retter basert på gode, vestnorske råvarer. Vertshuskjelleren består av seks ulike rom inkludert en bar/vinbar og eget område der du kan nyte aperitiff eller vinsmaking. Det er også et fint sted å samles til forfriskninger og gode samtaler etter kveldens måltid.

Uteplassen i bakgården har en skulptur av Pål Vigeland, parasoller som skjermer deg for eventuelt regn, samt varmelamper og ulltepper om du skulle bli kald.

Les mer og bestill bord på https://www.augustin.no/artikler/altona-vinbar-kjokken/.

Kippers Kafé: Urbant og uformelt i fjordkanten

Kafeen ligger solvendt til på kaikanten, og på fine sommerdager er det en av byens mest populære uterestauranter. Med utsikt mot Puddefjorden og Laksevåg kan du spise mat tilberedt med hjertet, eller nyte en stille stund med en kopp nybrygget kaffe eller en duggfrisk øl like ute.

Les mer og bestill bord på https://kipperskafe.debergenske.no/.

Zander K: Moderne matbar, bar og lounge

Zander K, oppkalt etter den bergenske 1700-tallsfilantropen, får sitt navn til tross en usedvanlig moderne karakter. Atmosfæren er vanskelig å beskrive, men adjektiv som generøst/uformelt/smart/utvungent/økologisk ligger nært. Matbaren er et godt sted å finne roen, et moderne møtested midt i Bergen sentrum. Lokalet er velegnet for en prat, uformelle møter eller arbeidsøkter.

Matbaren tilbyr god kaffe, lunsj og middag. Rettene er basert på kortreiste, økologiske råvarer. På kveldstid kan du hygge deg i baren med økologisk vin og stort utvalg lokalt mikrobrygget øl.

Les mer og bestill bord på https://www.zanderk.no/matbar.