I fjor var vi så heldige og fikk et tilskudd fra Innovasjon Norge på en Innovasjonskontrakt med De Historiske som pilotkunde. Vi lovet da at vi skulle komme tilbake med listen over restauranter som ble med, så da setter vi i gang. De Historiske stiller med 12 restauranter av høy kvalitet, som vi vil samarbeide veldig tett med for å sørge for at Foodback blir akkurat det produktet restaurantbransjen trenger. Vi anbefaler selvsagt alle i regionen og ta en tur innom disse restaurantene, og gi en ærlig tilbakemelding når Foodback-mappen kommer på bordet etter måltidet 🙂

Gamlaværket: Historie langt inni veggene

Sandnes Tag- og Mursteens-Fabrique, senere GamlaVærket på folkemunne, startet opp i 1783 som den første industribedriften i Rogaland. Med sin produksjon av tegl- og potterivarer la dette grunnlaget for utviklingen som forvandlet det lille ladestedet Sandnes til en større moderne by. Det er en historie de er stolte av, og det er en historie som gjør at de har en helt unik opplevelse å bygge på for deres gjester – stein på stein. Deres visjon er at GamlaVærket skal være ett urbant gjestehus for alle sanser.

Les mer og bestill bord på http://gamlavaerket.no/.

Kronen Gaard: Hvor vinnere av Bocuse d’Or trener

Tidligere har Ørjan Johannessen trent der, og han vant som kjent Bocuse d’Or i 2015. I år trener årets kokk i Norge, Christian André Pettersen der, og sikter selvsagt mot gull i årets konkurranse. Kronen Gaard Hotell er et annerledes, koselig og intimt hotell. Hovedhuset i sveitserstil ble bygget i 1898 av trelasthandler Gabriel Block Watne til bruk som sommerbolig. Gården ble etter hvert et yndet samlingssted for slekt og venner, kjent for god mat og stor selskapelig aktivitet. Dette la grunnlaget for den koselige og uformelle stemningen som fremdeles hersker over stedet. Kjøkkenet på Kronen Gaard Hotell er viden kjent for sin ærlige tilnærming til maten, med råvarer fra lokale leverandører. Naturen og omgivelsene står i vakker vårblomstring fra april, til høstens fargeprakt i september. Den vakre hengebøken som preger eiendommens sørside er trolig Rogalands eldste, plantet i 1907.

Les mer og bestill bord på  http://kronen-gaard.no/.

Sola Strand: Spa, hotell og fantastiske matopplevelser

Med deres idylliske beliggenhet i sanddynene på Solastranden, over hundre års historie i vegger og tak, et anerkjent kjøkken og et vertskap som setter sin stolthet i å ta godt vare på våre gjester skaper de en helt spesiell ramme rundt hverdagsfester og markeringer av livets merkedager.

Les mer og bestill bord på https://sola-strandhotel.no.