En av nøkkelegenskapene til Foodback, er vår unike måte å stille spørsmål til gjestene på. Før vi utviklet konseptet vårt, satt vi oss noen mål som vi skulle holde fast på:

 • For gjesten
  1. Det skal være enkelt og raskt for gjesten
  2. Det skal ikke kreve noe innlogging eller scanning av QR-koder
  3. Enkel betaling og splitting av regningen med Vipps
 • For restauranten
  1. Foodback skal kunne settes opp på minutter, ikke dager
  2. Det skal være enkelt og raskt for servitøren
  3. Restaurantene skal få verdi fra dag én

Spørsmålene som stilles gjesten er ekstremt viktige, og der ville vi sikre høy kvalitet, og levere det som en del av standardproduktet fra dag én. Validé satt oss tidlig i kontakt med Kai Victor Hansen, en kar fra Hotellhøgskolen ved UiS, som de mente kunne være en spennende sparringpartner for oss. Det hadde de veldig rett i! Denne mannen har doktorgrad i måltidsopplevelser, som skapt for Foodback! Basert på forskningen til Kai Victor, har vi laget det som vi mener er verdens enkleste og smarteste måte å samle tilbakemeldinger fra restaurantgjester på. Med Foodback kan restaurantgjester nå gi en tilbakemelding på under 1 minutt, samtidig som restauranten får detaljert og nyttig innsikt fra omtrent alle gjester. Vi har en gjennomsnittlig svarprosent på rett under 100%, noe som er i en egen divisjon i markedet.

Nok om det. La oss ta en liten prat med mannen som har hjulpet oss med å definere Foodback sin unike katalog med spørsmål, skreddersydd for restaurantbransjen 🙂

Kai Victor Hansen

Hvem er Kai Victor Hansen?
En mann i begynnelsen av 50-årene med en lidenskap for de gode måltidsopplevelsene. De kan gjerne være på en tradisjonell restaurant, på skogstur, eller hjemme med gode venner til middag.

Vi i Foodback elsker at det finnes noen med doktorgrad i måltidsopplevelser! Eksklusiv klubb?
Jeg disputerte I 2005 og ble den tredje personen som tok en doktorgrad innen måltidskunnskap med spesialisering innen måltidsopplevelser på a la Carte restauranter I Norge. Hittil er vi svært få som har et fokus direkte på måltidsopplevelsene sin betydning for gjester.

Jobber du med noen spennende forskning nå?
Alltid spennende forskning på gang. Fokuset nå er mot Generasjon G(ull) som er eldre mennesker fra 60+. Det er de som nå nyter godt av velferdsnasjonen som de har vært med på å bygge opp. Akkurat ferdig med et prosjekt som heter mat og måltider 60+. Nå vil fokuset rette seg inn på alle de hjemmeboende eldre som har behov for gode måltidsopplevelser. Hvordan skaper man det for de som bor alene og får mat levert på dørene. Hva har de I sine kjøleskap? Hvordan er deres sosiale liv? Hva kan frivillige spisevenner gjøre for å skape gode måltider?

Hvis du kan reise hvor du vil i verden, hvor reiser du?
Barcelona har jeg vært på jobb i og på ferie. Det er en by i stadig utvikling, men drømmen er nok å komme til New Orleans en dag og oppleve matkulturen der.

Beste restaurantopplevelse du har hatt?
I nær tid så må det være Fisketorget i Stavanger. Der hadde jeg en nydelig og komplett middag til min 50-års dag. Lengre tilbake må det være TOSO, en restaurant i Gøteborg som har tenkt nøye på gjesten og gjennomfører måltidet til en stor måltidsopplevelse.

Hva er det viktigste for deg når du skal bedømme en måltidsopplevelse!?
Det viktigste er helheten. Selvsagt at mat og drikke er i harmoni, servicen er over det som forventes, restaurant rommet passer til konseptet, selskapet er nydelig, atmosfæren i restauranten binder hele konseptet sammen og at alt fungerer på kjøkkenet og i matsalen.

Topp 3 feil restauranter vanligvis gjør?
Servicen er for dårlig, konseptet er lite gjennomtenkt, og dårlig akustikk slik at du ikke hører hva de andre rundt bordet sier.

Hvorfor bør restauranter bruke Foodback?
Restauranter bør velge Foodback fordi det baserer seg på forskning, og kan på kort tid avdekke hvilke områder som må justeres. I tillegg gir det raske tilbakemeldinger og kan avklare hvor mer ressurser må settes inn i restauranten.

Share This