Neste generasjon Foodback

Vi har i et års tid jobbet med neste generasjon Foodback. Vi er allerede klar med første del av prosjektet, og lanserer nå dette på en rekke spennende restauranter utover høsten. Parallelt med dette vil vi jobbe videre med innovative nyvinninger i løsningen gjennom vårt pilotprosjekt sammen med De Historiske Hotel- og Spisesteder. Vi vil i en serie nyhetsartikler presentere nyhetene som ligger i neste generasjon Foodback. Vi starter med et bang og går rett på en av de virkelige godbitene; Mobilbetaling!

Del 1: Mobilbetaling med Vipps og superenkel splitt-funksjon

Vipps-logo

Først litt om dagens løsninger

Etter en lang runde med analyse av eksisterende løsninger, identifiserte vi områder hvor dagens løsninger har svakheter. Det vi ser hos de fleste løsningene der ute er at de krever mye av brukeren, enten det er gjest eller servitør på en restaurant. Mobilbetaling krever stort sett at bruker må ta opp mobilen av lommen og låse den opp. Deretter skal de finne riktig app, skrive inn et nummer eller scanne en QR-kode. Allerede der har de mistet tålmodigheten til over 50%!

Bankterminaler krever tilsvarende mye av servitører. Først må de dele ut regningen, så finne ut om gjesten vil betale kontant eller med kort. Om de velger kort, må servitøren tilbake å hente bankterminalen, taste inn beløp, gi den til kunde. Kunden må så finne bankkortet, stappe det inn, kanskje først gi tips, taste kode og vente på godkjenning. Og hvor mange ganger har du ikke tastet PIN-koden din, for så å legge merke til at du egentlig skriver inn totalbeløpet? Skal regningen splittes, så starter en stor jobb for servitøren. Og flere kjenner seg nok igjen i scenarioet med delt regning, hvor alle har gitt litt tips, og på slutten sitter sistemann igjen med f.eks. 29 kr. Hmm, men han spiste jo for 350 kr… Fint tenker han, gir litt tips, og betaler 50 kr. Hva skjedde der? Jo, servitøren mistet nettopp over 300 kr i tips!

Frustrated waiter

Vi kunne skrevet enda mer om dette, men poenget skjønner dere sikkert, her finnes det forbedringspotensiale!

Så over til vår løsning

Hvis vi først skulle lage noe nytt, så måtte det forbedre betalingsopplevelsen for både gjest og servitør. Vi må tilføre verdi! Vi gikk til tegnebrettet og gikk gjennom flere skisser og prototyper som ble testet på et vidt spekter av brukere, og presentert for flere titalls restauranter. Etter et halvt år med flere iterasjoner av prototypen, hadde vi endelig landet noe vi hadde troen på. Vi skipper resten og går rett til løsningen 🙂

2 millioner nordmenn bruker Vipps i en eller annen form. Når 1,8 millioner  av befolkningen er mellom 20 og 44 år, så sier det litt om hvor stor markedsandel de egentlig har. Kort fortalt, det er en rimelig stor sjanse for at en restaurantgjest i Norge har Vipps. Med nye generasjon Foodback, så kan gjesten helt selvbetjent betale for måltidet, gi tips, og forlate lokalet. Er de flere, så kan de splitte regningen ved å sende den rundt og betale hver sin del, uten noe bistand fra servitøren. Alt gjøres via et intuitivt grensesnitt i regningsmappen, og gjesten trenger aldri å logge inn noen plass, skanne noen koder eller tilsvarende. De skriver inn mobilnummeret sitt, får en push-varsel fra Vipps, og kan godkjenne betalingen rett fra lås-skjermen på mobilen sin. Chop chop, suey, så er det gjort 🙂

Mobile payment with Foodback

Løsningen er klar, og rulles ut til flere kjente restauranter i Norge i løpet av høsten. Vi annonserer hvilke etterhvert som de går LIVE, så følg med!

Om du bor i Stavanger-regionen og ikke kan vente med å prøve, så besøk Pop Up-restauranten vår i Måltidets Hus, søndag 24. september, og prøv da vel. Alle pengene går uavkortet til et veldedig formål.

Share This